Orquestra de Cambra Catalana 1986-2016

L’Orquestra de Cambra Catalana va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. Durant els seus 30 anys de trajectòria s’ha mantingut fidel als seus principis fundacionals:
l’OCC dóna l’oportunitat d’actuar a joves intèrprets al costat d’una plantilla estable de professionals de prestigi; col·labora amb solistes novells del país al costat d’altres noms ja consagrats; ofereix als creadors de l’avantguarda musical la possibilitat d’estrenar les seves produccions i impulsar el seu coneixement i treballa també en la
difusió de les obres de Mestres del passat. En el seu extens repertori, que abasta totes les èpoques i compositors, dedica una atenció especial a la interpretació i divulgació de la música catalana.

L’orquestra ha estat també conseqüent amb el rol social que li pertoca dins del seu context vital més immediat. En col·laboració amb les entitats que treballen i administren la gestió cultural accedeix als espais que són més propers als ciutadans per fer arribar la seva música a tots els segments de la població.

L’orquestra ha ofert més de sis-cents concerts al llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d’Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i Xina. Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. Aquesta relació es perllonga amb altres noms del panorama actual com Ludmil Angelov, Assumpta Mateu, Young Hee Kim, Jesús Angel León o Marco Fiorini. Entre els directors que han conduit l’orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kitahara i Milen Nachev.

L’OCC ha enregistrat per a les ràdios i les televisions d’Espanya, França, Argentina, Mèxic i Tunísia i té gravats sis CD amb obres inèdites, fonamentalment de compositors
catalans. L’actuació regular de l’OCC la determinen els cicles de concerts de primavera, estiu i Nadal, i també el cicle Encontres dedicat a la música actual que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

L’Orquestra s’empara en l’associació del seu nom, és orquestra resident del Festival de Música del Maresme i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya,
l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i AIE.

Amb el suport de:

generalitat de catalunyaajuntament de barcelonadiputació barcelona

artistas interpretes ejecutantesVins Sumarrocalogo-ramon-llull

director orquesta cámara catalana